Korvausilma

Korvausilmatuotteiden myynti, asennus ja neuvonta.

Toimiva ilmanvaihto perustuu hallittuun korvausilman saantiin.

 

Toimiva ilmanvaihto luo hyvän sisäilman, eli sopivan lämpötilan, vedottomuuden, puhtauden, sopivan kosteuden yms. missä tilan käyttäjät ovat tyytyväisiä ja eivätkä sairastu sisäilman takia. Myös rakennuksen rakenteet tykkäävät toimivasta ilmanvaihdosta.

Asuntokantamme ilmanvaihdon yleisimmät puutteet liittyvät koneellisten ja painovoimaisten poistoilmanvaihtojärjestelmien korvausilman saantiin. Haasteena on saada riittävästi ulkoilmaa sisätiloihin vedottomasti.

Sisäilma ei ole terveydensuojalain vaatimukset täyttävää, jos hiilidioksidipitoisuus on yli 2 700 mg/m3 (1 500 ppm). Huoneilma saattaa kuitenkin tuntua tunkkaiselta hiilidioksidipitoisuuden ylittäessä 1 200 ppm. Ulkoilmavirran pitäisi olla yleensä noin 4 l/s henkilöä kohden, jotta hiilidioksidipitoisuus ei kohoaisi suuremmaksi kuin 2 700 mg/m3. Asunnoissa ja muissa oleskelutiloissa on yleensä myös muita epäpuhtauksien lähteitä, jotka lisäävät sisäilman epäpuhtauksien määrää. Epäpuhtauksien vähentämiseksi tai poistamiseksi ulkoilmaa tarvitaan enemmän, yleensä 8 – 10 l/s henkilöä kohden. Yleensä ulkoilmavirta tulee kuitenkin olla vähintään 0,35 (dm³/s)/m², joka vastaa ilmanvaihtokerrointa 0,5 1/h huoneessa, jonka vapaa korkeus on 2,5 m.

MUISTA! Puhtaan ja riittävän korvausilman saamiseksi on huolehdittava myös suodattimien vaihdosta tai/ja puhdistamisesta.

Kauttamme edullinen ratkaisu esim. nykyisten korvausilmaventtiileiden päivitykseen energiataloudelliseen tuloilmaikkunaventtiiliin.

Meiltä löytyy ratkaisu korvausilmaa ja ilmanvaihtoon liittyviin ongelmiinne.

Kauttamme useimpien valmistajien (Esim. Velco, Biobe, Dir-Air) korvausilmaventtiilit, niiden suodattimet, varaosat, neuvonta ja asennus. Kysy lisää, tarvikkeita nopeasti suoraan varastosta.

Käytettävä mittauskalusto.

Powered by Aava 3